Reactie plaatsen 
 
Waardering:
 • 0 stemmen - gemiddelde waardering is 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Halbe Zijlstra geeft toe: hij loog jarenlang over een ‘ontmoeting’ met Vladimir Poeti
12-02-2018, 12:00 PM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 16-02-2018 om 11:57 AM door King George.)
Bericht: #1
Halbe Zijlstra geeft toe: hij loog jarenlang over een ‘ontmoeting’ met Vladimir Poeti
Halbe Zijlstra geeft toe: hij loog jarenlang over een ‘ontmoeting’ met Vladimir Poetin

[Afbeelding: zijlstrameteenpen.jpg]
Foto: Halbij Zijlstra. Bron: Charlotte Akkermans / Flickr.

Door Michael van der Galien 12 februari 2018

De minister verspreidde jarenlang nepnieuws.

Minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra heeft iedereen jarenlang voorgelogen over een zogenaamde ontmoeting met Vladimir Poetin. Volgens Zijlstra was hij in 2006 aanwezig op een bijeenkomst met de Russische president in diens buitenhuis. Nou, daar klopt dus niets van.Premier Rutte, meldt de Volkskrant, is hier al enkele weken van op de hoogte, maar heeft er geen conclusies aan verbonden.

En eigenlijk is dat onbegrijpelijk. Zijlstra heeft namelijk niet alleen tien jaar lang volgehouden dat hij Poetin ontmoette in 2006, maar ook dat Poetin tijdens die ontmoeting aankondigde dat hij het oude ‘Groot Rusland’ in ere zou herstellen. Zoals hij op een VVD-congres in mei 2016 waarschuwde:

“Ik was begin 2006 aanwezig in de datsja van Vladimir Poetin. Ik was medewerker. Ik was weggestopt achter in het zaaltje waarin het plaatsvond. Maar ik kon heel goed horen wat het antwoord van Vladimir Poetin was op de vraag wat hij verstond onder Groot Rusland. Want Groot Rusland is waar hij naar terug wil. En zijn antwoord was: dat is Rusland, Wit-Rusland, Oekraïne en de Baltische Staten. En Kazachstan was nice to have.”

Dit is dus een leugen. Of, zoals Zijlstra nu zegt: hij heeft het verhaal “geleend” van een ander. Volgens hem heeft hij dat geheim gehouden, dat hij het niet zélf gehoord heeft, om zijn “bron” te beschermen. “Ik heb toen de keuze gemaakt: oké, dit is een belangrijk geopolitiek verhaal. De implicaties daarvan zijn stevig. Ik heb het verhaal toen naar mijzelf getrokken, om te zorgen dat de persoon die er wel bij was zelf niet de onthullende factor werd. Omdat dit ook implicaties voor hem of zijn bedrijf kon inhouden,” aldus Zijlstra.

Die bron zou, aldus de Volkskrant, vrijwel zeker Jeroen van der Veer zijn, topman van Shell (en oud-collega van Zijlstra bij dat bedrijf). Zijlstra wil dat niet bevestigen of ontkennen. Wat hij wél beweert is dat de “inhoud van de boodschap klopt” en dat hij daarom “geen desinformatie heeft verspreid.” Hij heeft dus keihard gelogen, maar #nepnieuws? Nee, dat is het niet. Echt niet!

Tom Louwerse schreef:Slap verhaal van Halbe 'borstvergrotingen-voor-asielzoekers' Zijlstra over waarom hij loog over ontmoeting Poetin.
volkskrant.nl/buitenland/hal …

Hij zegt zelfs dat, als de Russen zijn nepverhaal tegen hem gebruiken, hij zal antwoorden:

“Als ze dat al zouden proberen, dan maak ik meteen de afslag naar de inhoud. Dan zal ik zeggen: wilt u dan ontkennen dat dit verhaal waar is? Ze weten zelf ook donders goed wat er in het hoofd van Poetin omgaat.”

Helaas voor Zijlstra is er één klein probleem: Rusland-kenners geloven er geen bal van dat Poetin dit soort uitspraken zou doen tegenover buitenlanders — en zeker niet tegen buitenlanders met invloed in het Westen.

Slotvraag: gaat Zijlstra’s collega in het kabinet, Kajsa Ollongren, hem nu een spreekverbod opleggen omdat hij jarenlang bewust nepnieuws verspreidde?


DDS
Nepnieuwsverspreider Halbe Zijlstra is totaal ongeloofwaardig als minister van Buitenlandse Zaken en moet weg

[Afbeelding: halbe-zijlstra-liegt-over-poetin-1132x670.jpeg]
Foto: Halbe Zijlstra bij het VVD-congres waar hij keihard loog over een ontmoeting met Poetin. Die heeft nooit plaatsgevonden. Screenshot: Twitter-video.

Door Michael van der Galien 12 februari 2018

Een minister doet nooit woordelijk verslag van zijn gesprekken met buitenlandse staatshoofden. De Tweede Kamer moet hem dus geloven op zijn blauwe ogen als hij vertelt wat er besproken is. Bij Halbe Zijlstra kan dat niet meer.

Zoals wij eerder vandaag berichtten heeft Halbe Zijlstra toegegeven tegen de Volkskrant dat hij gelogen heeft over een ontmoeting met Vladimir Poetin. Jarenlang beweerde de huidige minister van Buitenlandse Zaken dat hij Poetin in 2006 ontmoet had en dat hij de Russische president persoonlijk had horen vertellen dat hij “Groot Rusland” in ere wilde herstellen. Dat was zeg maar het Rusland ten tijde van de tsaar en later (deels) van de Sovjet Unie). Dat Rusland wilde Poetin terug hebben. Dat was zijn recht. Als Russisch staatshoofd zijnde.

Kijk en luister maar naar Zijlstra hier op een VVD-congres enkele jaren geleden:Dat verhaal klonk altijd al weinig geloofwaardig — geen enkel verstandig mens die Poetin ook maar een beetje kent denkt dat hij zoiets hard op zou zeggen tegen buitenlanders, en zeker niet tegen westerlingen — maar nu is dat extra het geval omdat Zijlstra dus heeft toegegeven dat hij Poetin dit helemaal niet heeft horen zeggen. Hij was namelijk helemaal niet bij een meeting met Poetin in 2006.

Het moge duidelijk zijn dat dit een levensgroot probleem is voor de minister. Er zijn een paar fouten die een minister van Buitenlandse Zaken nooit en te nimmer mag maken. De belangrijkste? Lieg nooit over gesprekken met buitenlandse staatshoofden. De Tweede Kamer, de kiezer en de media zijn namelijk volledig afhankelijk van de informatie die hen verstrekt wordt door de minister. Het is duidelijk dat we Zijlstra in dat opzicht niet langer kunnen vertrouwen. Hij heeft hier niet één keertje over gelogen, maar steeds weer.

Dat is op zich al reden genoeg om Zijlstras aftreden te eisen, maar het wordt nog erger. Zijlstra ondermijnt met deze leugen het gezag en de positie van de Nederlandse regering in het buitenland. Meneer wil hoogstpersoonlijk de VN Veiligheidsraad voorzitten. Nou, dat wordt een feest. Rusland en diens bondgenoten hebben vanaf de eerste minuut lak aan hem… en niemand die hem vertrouwt. Misschien dat hij de Raad de waarheid vertelt over een probleem, maar misschien liegt hij ook wel. Wie het weet mag het zeggen, zal de houding zijn.

Let wel, toen Nederland plaats mocht nemen in de Veiligheidsraad werd gesteld dat Zijlstras belangrijkste taak zou zijn om “het diepe wantrouwen tussen leden van de Veiligheidsraad te overwinnen.” Dat is nu dus al game over.

Oh, en dan nog iets. Kun je je voorstellen hoe Rusland reageert als Zijlstra antwoorden eist over MH17? Ze zullen die man op zijn best uitlachen en op zijn slechtst ruzie met hem maken omdat hij keihard gelogen heeft over hun president. De slachtoffers en nabestaanden van MH17 worden zo dus vrijwel zeker gestraft voor het wangedrag van onze liegende minister.

Tenslotte. Volgens Zijlstra heeft hij ervan gemaakt dat hij het Poetin hoorde zeggen om zijn ‘bron’ te beschermen. Je moet wel heel naïef en goedgelovig zijn om dat te geloven. Maar goed, stel dat het zo is. Aangezien dit nu een nationale controverse is, en dan ook nog eens een controverse die heel snel een internationale crisis kan worden, heeft die bron niet langer recht op bescherming. Wie heeft dit verhaal aan Zijlstra verteld, en kan die meneer of mevrouw dat even bevestigen? (Ja, ik weet dat het antwoord op die vraag ‘neen’ is)

Zijlstras positie kan niet gehandhaafd blijven. De man heeft gelogen over een onderwerp waarover een minister van Buitenlandse Zaken nooit mag liegen. Hij dient zijn ontslag vandaag nog in te dienen — en als hij dat niet doet moet hij daartoe gedwongen worden door de Tweede Kamer. Welke partij pakt dit op?


DDS

Ik ben verder nog actief op Faith Freedom International en op Uitingsvrij3.2
Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
13-02-2018, 11:00 AM (Dit bericht is het laatst bewerkt op 13-02-2018 om 11:06 AM door King George.)
Bericht: #2
RE: Halbe Zijlstra geeft toe: hij loog jarenlang over een ‘ontmoeting’ met Vladimir Poeti
[Afbeelding: DV0uZyQWsAAohcA.jpg]

Laat de voorgedrukte formuliertjes maar door de printer uitgespuugd worden. Als Wilders hetzelfde over Marokkanen zou hebben gezegd als Pechtold over Russen, dan was het land weer te klein geweest.

https://www.geenstijl.nl/5140718/tilburg...apechtold/
Hij is nog veel erger door de mand gevallen. Jeroen van der Veer, die er zelf wel bij was, deed uit de doeken dat hij andere zaken had vernomen dan de draai die Halbe Zijlstra eraan had gegeven. Goed bekeken is hij voor een totale afgang behoed, want wat als dit op bezoek in Rusland ter tafel was gekomen, dan zou de Nederlandse regeringsdelegatie een compleet pleefiguur geslagen hebben. En eigenlijk zou ik die Halve Zoolstra en dit leugenkabinet deze afgang best wel hebben gegund.

Ik ben verder nog actief op Faith Freedom International en op Uitingsvrij3.2
Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
13-02-2018, 01:32 PM
Bericht: #3
RE: Halbe Zijlstra geeft toe: hij loog jarenlang over een ‘ontmoeting’ met Vladimir Poeti
Voor het beluisteren van het gesprek wat met Putin waar Halbe Zijlstra Jeroen van der Veer bij was wat heeft plaatsgevonden op 21 december 2006: Klik hier [Afbeelding: pim.gif]

We hebben ook nog de volledige tekst [Afbeelding: pim.gif]

Opmerkelijk: Halbe Zijlstra trad toe tot de Tweede Kamer op 30 november 2006. Had hij dan soms nevenactiviteiten verzwegen? [Afbeelding: avatar22403_1.gif]


  Excerpts from the Transcript of a Meeting with Sakhalin Energy Shareholders

  December 21, 2006 23:50The Kremlin, Moscow


  President Vladimir Putin: Ladies and gentlemen, distinguished colleagues,

  I am happy to welcome you to the Kremlin. Your companies have an international reputation and are well known in Russia. We have always maintained good and businesslike relations with you.

  The Russian energy sector has been liberalized. All of the world’s largest companies are benefiting from their work in Russia. I cannot think of a single world-class company that is not doing business in Russia. Investment is estimated at tens of billions of dollars. Understandably, there are bound to be problems in such large-scale and mutually beneficial efforts, but they don’t worry us, because all of us have the desire and willingness to look for compromises and acceptable solutions.

  I know that Shell invited Gazprom to cooperate on the Sakhalin-2 project several years ago. They discussed joint work long before disputes arose. It was a corporate decision for Gazprom to participate in Sakhalin-2. The Russian government was notified of this decision, and it did not present any arguments against it. In fact, it welcomed it.

  Now for environmental problems. I am glad that the environmental authorities of Russia and the investors have agreed on a procedure for settling these issues. I know that your agenda includes meetings at the Ministry of Natural Resources, but I have been told that the issue can be regarded as almost settled in principle, and that approaches to the problems have been coordinated.

  I am also glad that a solution has been found for the problem of risks associated with the increase in spending on the project. Russia is satisfied with the serious, substantial and businesslike approach of its partners, who have decided to shoulder these risks. I can assure you that Russia will objectively address such problems and will provide all possible assistance to you.

  Just like the investors, the Russian government wants this project to be completed. I thank you, ladies and gentlemen, for the flexibility you have shown during the negotiations. I want to stress that we will do everything possible to conclude the project.

  [Addressing Industry and Energy Minister Viktor Khristenko] Please, Viktor Borisovich.

  Viktor Khristenko: Mr President, distinguished colleagues,

  We have discussed at length ways to solve the problem of the increase in the project costs. We have employed the services of experts, including independent ones, to assess all factors that influence project costs.

  As the president has said here, Sakhalin-2 is the biggest offshore project in Russia and its first project involving the establishment of facilities for liquefying natural gas. It provides for building the world’s second-largest LNG plant in Russia. In fact, we have contractual and supply obligations for the delivery of all gas [from the project] until 2035. Therefore, Russia as a party to the project wants it to be completed.

  While looking for a solution to these problems, we have determined that the increase in project costs will not affect Russia’s revenues. As the president has said, the investors will shoulder the risk. However, it is our common belief that the project will remain attractive and highly successful.

  As for environmental issues, I want to say that the investors, acting at the request of the Natural Resources Ministry, have prepared a large-scale program of environmental protection measures. This program is aimed at solving problems related to the reasonable complaints of the Russian environmental supervision bodies and at preventing a repetition of such situations.

  Mr Putin: Thank you. Mr. Jeroen van der Veer, please.

  Mr Van Der Veer: Thank you for supporting this truly historic event. We sincerely welcome Gazprom as one of our partners in the project. Since Gazprom will be the majority shareholder, I hope Mr. Miller will answer some questions and resolve any problems that may arise.

  I believe it is important that we have attained stability, which allows all partners in the project to work jointly to implement the project.

  In my view, this is a beneficial situation for all sides, including Russia and clients in Japan, Korea and other countries in the eastern region, as well as for investors. I believe that all of us shareholders will find an opportunity to further promote the LNG project after the first phase of the project is completed.

  Mr President, I am aware of all the concerns over environmental issues. In our work, we apply the highest standards of global practice to the development and production of mineral resources. All of us participants in this process are grateful to the minister [of natural resources] for assisting us in our search for the right ways to solve problems and move past concerns and complaints to practical work.

  [Addressing Mr Putin] I am grateful to you for your assistance, and I believe that the fact that we will continue to discuss these issues with the minister of natural resources points to a new dimension in our work and a new foundation for our operation.

  Mr Putin: Mr Van der Veer, you know that Shell is working at Salym, in Siberia, as well as on Sakhalin, and you remember that we have run into some problems there as well. We did our best to consider the investors’ needs, and doing so allowed us to solve all the problems. Here, I am also very pleased to see that all parties have agreed on a satisfactory solution, and I would like to thank you for your flexible and businesslike approach to this work.

  Mr Kojima: We are a shareholder in Sakhalin Energy. I thank you for the opportunity to talk with you, Mr. President. We are certainly happy to have settled all the issues, and we sincerely welcome Gazprom’s entry into the project. We are sure that the union of its four powerful shareholders will not only give Sakhalin Energy the capability to produce liquefied natural gas, but will also make it a major oil supplier in the Asia-Pacific region.

  We also think that we are creating new opportunities to develop joint work with our partners. We are happy to have reached an agreement with the Industry and Energy Ministry on all the remaining issues concerning the project. We are sure that this agreement will strengthen our project and ensure its robust, reliable operation. It will also reiterate our commitment to it and to fulfilling our obligations to supply LNG to our customers in Japan and other Asia-Pacific nations. Ensuring timely LNG supplies according to the schedule is very important to us.

  MR PUTIN [to S.Utsuda]: Please.

  Mr Utsuda: Mr President, thank you for this opportunity to meet with you. We think that this agreement on Gazprom’s involvement in the project is an important milestone for Sakhalin-2. Mitsui thinks that Gazprom's participation will considerably strengthen the project and Russian-Japanese ties. We think that this cooperation will evolve into a broader energy production effort on Sakhalin in the future. Thank you.

  Mr Putin: Sakhalin is not the only place. We run many joint projects with Japanese partners.

  Mr Utsuda: Of course. Nonetheless, Sakhalin offers excellent underutilized opportunities for more intensive energy production, and, given its geographical proximity to Japan, we are interested in broader activities on Sakhalin to ensure the energy security of Japan and its people.

  We also think that our activity will help develop the Sakhalin region and improve the lives of people living on Sakhalin, because we will introduce innovative technology and develop industry not only in the extraction of fossil fuels but also in related sectors.

  Mr Putin: I fully agree with you. Nonetheless, our joint plans could be much broader. We know that the Japanese business community is interested in cooperation – and further cooperation – in the energy sector, and we are ready for the broadest and closest cooperation.

  Mr Miller: Mr President, Gazprom has been negotiating with Shell on its entry into Sakhalin-2 and on setting up a joint liquefied natural gas business for two years. The Japanese shareholders have supported the idea of letting Gazprom in since the beginning of the talks. Earlier today, we signed a protocol between Gazprom, Shell, Mitsui and Mitsubishi. Under the protocol, Gazprom will receive 50% plus one share [of Sakhalin-2], for which it will pay $7,45 billion. This makes Gazprom the majority shareholder in the project. Gazprom, together with other shareholders, will work to get Sakhalin-2 on the road as soon as possible.

  Mr Putin: Gentlemen, I would like to congratulate you once again on starting a new stage of our work. It is beyond any doubt that the implementation of this project will contribute significantly to improving the global energy market. Energy consumers in Japan, the Republic of [South] Korea, and North America will certainly notice these improvements. This project will certainly also benefit Russians living in the region and the Russian government.

  I would also like to highlight that we will do everything we can to assist and support you. I am sure that, whatever difficulties might arise in the course of such a large project, the goodwill we share with all our shareholders will help us settle any issues and solve any problems. I wish you success.

Ik ben verder nog actief op Faith Freedom International en op Uitingsvrij3.2
Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
13-02-2018, 09:08 PM
Bericht: #4
RE: Halbe Zijlstra geeft toe: hij loog jarenlang over een ‘ontmoeting’ met Vladimir Poeti
Opgerot staat netjes

http://www.haarlemsvrijemening.freebb.be/index.php
Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
14-02-2018, 10:52 PM
Bericht: #5
RE: Halbe Zijlstra geeft toe: hij loog jarenlang over een ‘ontmoeting’ met Vladimir Poeti
Net zo erg, zo niet erger. Een liegende Rutte, een na één dag 180 graden draaiende Pechtold en oppositiepartijen (PvdA,GL en SGP) die tegen een motie stemmen puur omdat Wilders, die volkomen gelijk had, hem heeft ingediend.
Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
16-02-2018, 11:58 AM
Bericht: #6
RE: Halbe Zijlstra geeft toe: hij loog jarenlang over een ‘ontmoeting’ met Vladimir Poeti
Denk hierbij dus even na op wie je op 21 maart niet moet gaan stemmen.

Ik ben verder nog actief op Faith Freedom International en op Uitingsvrij3.2
Alle berichten van deze gebruiker zoeken
Reageren op dit bericht
Reactie plaatsen 


Ga naar locatie:


Contact opnemen | Haarlems Vrije Mening | Naar boven | Naar inhoud | Archiefmodus | RSS-syndicatie